Een gids voor Keplr Wallet: De Cosmos Wallet van uw keuze (2024)

Cosmos is een populair gedecentraliseerd netwerk dat snelle en soepele cryptotransacties mogelijk maakt. Een aantal succesvolle altcoins, waaronder ATK, Rune en INJ, zijn gebouwd op Cosmos. Om naadloos te kunnen communiceren met het netwerk, heb je de juiste crypto Wallet nodig. Enter Keplr Wallet: vergelijkbaar met MetaMask maar werkend op het Cosmos netwerk. Deze gids legt uit wat Keplr Wallet is, hoe het werkt en hoe je het instelt.

In deze gids:

  • Wat is Keplr Wallet?
  • Belangrijkste kenmerken van Keplr Wallet
    • Voor- en nadelen van Keplr Wallet
      • Hoe Keplr Wallet instellen?
        • Is Keplr Wallet veilig?
        • Keplr Wallet vs. Nova Wallet
        • Moet je kiezen voor een Keplr Wallet?
        • Veelgestelde vragen

        Wat is Keplr Wallet?

        Keplr Wallet werd in 2021 opgericht door het Osmosis team, heeft meer dan 1 miljoen gebruikers en heeft zichzelf gevestigd als een gerenommeerde keuze binnen de Cosmos community.

        Meer specifiek is Keplr een niet-custodiale blockchain wallet waarmee gebruikers hun cryptocurrency interacties veilig kunnen beheren. Als een open-source browser extensie wallet binnen het Cosmos interchain ecosysteem, biedt Keplr veelzijdige account management en wallet functionaliteiten voor Cosmos-SDK-gebaseerde blockchains en Tendermints. Het ondersteunt verschillende blockchains zoals Cosmos Hub, Iris Hub, Kava, Crypto.com Chain, Band en Secret Network.

        Met de Wallet kunnen gebruikers tokens bekijken en inzetten, deelnemen aan bestuursvoorstellen, nieuwe blockchains toevoegen via webinterfaces, interacteren met gedecentraliseerde applicaties (DApps) en integreren met hardware wallets zoals Ledger Nano X/S.

        Daarnaast faciliteert Keplr een veilige verbinding met mobiele accounts, waardoor online Cosmos wallets kunnen worden aangemaakt voor PC, Mac, iOS en Android. Gebruikers kunnen eenvoudig ATOM verzenden en ontvangen met een Cosmos ATOM adres of scanbare QR code.

        Belangrijkste kenmerken van Keplr Wallet

        https://youtu.be/QJvKSzrJYHM?feature=shared

        Keplr Wallet biedt een aantal functies die bijdragen aan de aantrekkingskracht binnen het Cosmos ecosysteem. Laten we eens kijken naar enkele belangrijke elementen die van Keplr een top wallet maken voor het netwerk.

        Gebruikersinterface

        De gebruikersinterface van de Keplr Wallet is een opvallend kenmerk. Vooral de Chrome browser extensie versie biedt een intuïtieve en visueel aantrekkelijke ervaring. Het geeft gebruikers een gedetailleerd overzicht van hun assets, met beschikbare en ingezette saldi. De toevoeging van een dashboard vereenvoudigt portefeuillebeheer en inzetactiviteiten, waardoor het toegankelijk is voor zowel beginnende als ervaren gebruikers.

        Een ander opvallend aspect is het gemak waarmee gebruikers hun tokens direct vanuit de Wallet kunnen inzetten. Het dashboard faciliteert naadloze interactie met het inzetproces. Gebruikers kunnen inzetten, beloningen claimen en opnieuw inzetten met minimale inspanning. Daarnaast verbetert de mogelijkheid om tokens te kopen met creditcards of bankpassen de gebruikerservaring en biedt het een one-stop oplossing voor asset management binnen het Cosmos ecosysteem.

        Security kenmerken

        Als een niet-custodial wallet gebruikt Keplr een versleutelde seed phrase en wachtwoord, die voldoen aan de industriestandaarden voor het beveiligen van gebruikersinformatie. Bovendien is de Wallet open source en ondergaat audits door derden, wat duidt op een toewijding aan transparantie en verantwoordelijkheid.

        Ondersteunde valuta

        Keplr Wallet ondersteunt coins en tokens die geassocieerd zijn met het Cosmos ecosysteem en inter-blockchain communicatie (IBC), waardoor gebruikers assets gemakkelijk kunnen overdragen tussen verschillende blockchains.

        Klantenondersteuning

        Voor gebruikers die nieuw zijn met de Keplr Wallet biedt het platform instructievideo’s, algemene FAQ’s en instructieve artikelen om nieuwe gebruikers op weg te helpen. De live chat optie biedt snelle hulp.

        Voor- en nadelen van Keplr Wallet

        Een gids voor Keplr Wallet: De Cosmos Wallet van uw keuze (1)

        Voordelen

        • Niet-custodiale Wallet die volledig compatibel is met IBC
        • Bewaar al je IBC assets op één plek, inclusief Cosmos, Terra USD, Sentinel, Osmosis, Kava, Juno, en meer
        • Zet coins in met Keplr om beloningen te verdienen
        • Voeg extra security toe met Ledger hardware wallets
        • Verken de NFT-tab om NFT’s te bekijken en mogelijk te kopen

        Nadelen

        • Exclusief voor het Cosmos netwerk, er is geen ondersteuning voor niet-IBC coins zoals Bitcoin of Ethereum
        • Niet beschikbaar voor browsers zoals Safari

        Hoe Keplr Wallet instellen

        https://youtu.be/cmxx_hIulz8?feature=shared

        De eerste stap is het installeren van de Keplr browserextensie Wallet. U kunt deze vinden in de app store van uw browser. Om oplichting te voorkomen, moet je op de officiële link naar de ondersteunde browsers klikken, zoals te zien is in de afbeelding hieronder. Voeg de extensie toe aan je browser. Eenmaal geïnstalleerd, biedt de extensie een lege interface, klaar om je wallet aan te maken.

        Een gids voor Keplr Wallet: De Cosmos Wallet van uw keuze (2)

        Een nieuwe wallet aanmaken: Klik op de extensie pijl in de rechterbovenhoek om de optie te zien om een nieuwe wallet toe te voegen. Hoewel je voor de eenvoud een nieuwe portemonnee kunt aanmaken via Google, wordt de optie met de herstelzin aanbevolen voor een betere security. Kopieer de seed phrase veilig en gebruik deze om je Wallet te genereren.

        Een gids voor Keplr Wallet: De Cosmos Wallet van uw keuze (3)

        De zichtbaarheid van de chain beheren: Bij het aanmaken van je wallet kun je de chains selecteren die je zichtbaar wilt hebben in je wallet. Je kunt alle beschikbare chains kiezen of specifieke chains op basis van je voorkeuren. Sla je selecties op en je Wallet is nu ingesteld.

        Een gids voor Keplr Wallet: De Cosmos Wallet van uw keuze (4)

        Koppelen aan mobiele wallets: Voor extra gemak kun je overwegen om je Keplr Wallet te koppelen aan de mobiele versie. Je kunt dit doen door de meegeleverde QR-code te scannen.

        Muntjes verzenden en ontvangen

        Selecteer de gewenste chain om geld te versturen en klik op de optie “Verzenden”. Voer het adres van de ontvanger in; als je een pijl hebt ingesteld, wordt het adres automatisch ingevuld. Geef het bedrag op, voeg een optionele memo toe en kies de transactiekosten (begin met een low fee). Bevestig de transactie.

        Om crypto te ontvangen, deel je je openbare adres of genereer je een QR-code via de optie “Storten”. De Wallet maakt onderscheid tussen verschillende op Cosmos gebaseerde cryptocurrencies door de juiste netwerknaam ervoor te zetten (bijv. “cosmos” voor Cosmos, “cava” voor Kava).

        Opmerking: Voordat je de Keplr Wallet gebruikt en grote bedragen verstuurt, is het aan te raden om je seed phrase te testen. Stort een klein bedrag aan cryptocurrency in je Wallet en zorg ervoor dat je het succesvol terug kunt krijgen met behulp van de startzin. Deze voorzorgsmaatregel voorkomt potentiële verliezen door typografische fouten.

        Staking en bestuur

        Een gids voor Keplr Wallet: De Cosmos Wallet van uw keuze (5)

        Keplr vereenvoudigt het staking-proces. Als je bijvoorbeeld Cosmos (ATOM) bezit, hoef je alleen maar op de betreffende chain te klikken, een validator te kiezen en je tokens te delegeren voor staking.

        Begrijp de lock-in periode voor gestakede fondsen, omdat het unstaking 21 dagen kan duren. Keplr integreert naadloos met ondersteunde websites, zoals wallet.keplr.app, waar je moeiteloos kunt inzetten en deelnemen aan governance.

        Is Keplr Wallet veilig?

        Crypto wallet security is van het grootste belang en zou je eerste overweging moeten zijn bij het kiezen van waar je je digitale assets wilt opslaan. Omdat Keplr geen bewaarplicht heeft, kan niemand anders toegang krijgen tot je account tenzij ze je seed phrase hebben, omdat de private keys lokaal worden opgeslagen.

        Keplr biedt ook een extra beschermingslaag via de eenvoudige integratie met de Ledger cold wallet. Hoewel de Wallet over het algemeen als veilig wordt beschouwd, moeten gebruikers de verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid van hun crypto assets. Deel nooit je seed phrase, klik alleen op officiële links en wees op je hoede voor oplichting.

        Keplr Wallet versus Nova Wallet

        Keplr Wallet en Nova Wallet hebben één fundamenteel verschil. Terwijl Keplr het Cosmos ecosysteem ondersteunt, vergemakkelijkt Nova de interactie met het Polkadot ecosysteem. We kunnen de twee wallets vergelijken op basis van hun security, het aantal ondersteunde crypto assets en gebruikerservaring.

        Keplr en Nova verschillen in hun opzet van de wallets en het beheer van assets. Keplr biedt een schone interface met ondersteuning voor koude opslag, terwijl Nova zich richt op de weergave van assets en een Fiat Gateway integreert voor directe aankopen.

        In netwerk- en asset management vereist Keplr netwerkswitching, terwijl Nova assets per netwerk weergeeft op de hoofdpagina. Beide wallets ondersteunen staking en bieden een toegangspoort tot een reeks gedecentraliseerde applicaties (DApps).

        Keplr biedt governance voor on-chain stemmen, terwijl Nova een unieke “restaking” functie en automatische validatorselectie biedt. Keplr heeft netwerkswitching nodig voor cross-chain functionaliteit, terwijl Nova een intuïtief dropdown menu heeft. Beide opties zijn solide keuzes voor hun respectievelijke netwerken.

        Moet je kiezen voor een Keplr Wallet?

        De Keplr Wallet is een goede keuze voor mensen die het Cosmos systeem gebruiken. Het is makkelijk te gebruiken, heeft sterke security features en biedt veel nuttige functies, waardoor het een betrouwbaar instrument is voor het beheren van je assets. Het is echter niet uitgerust om valuta buiten Cosmos te ondersteunen, zoals Bitcoin of Ethereum. Als je je echter richt op Cosmos, is het een waardevol hulpmiddel. Wees je wel bewust van de risico’s die het gebruik van een cryptocurrency platform met zich meebrengt, doe je eigen onderzoek en wees voorzichtig met de interactie binnen een gedecentraliseerd ecosysteem.

        Veelgestelde vragen

        Is Keplr wallet safe?

        Keplr Wallet is safe because it’s a non-custodial wallet, meaning only you can access it with your secret phrase. However, users need to trust Keplr’s security and can freely use and check different web applications as they like.

        What coins does Keplr wallet support?

        Keplr Wallet is a handy tool for easily trading different coins and tokens in the Cosmos ecosystem. It supports various assets like Cosmos (ATOM), Terra USD, Sentinel, Osmosis, Kava, Juno, and much more.

        What coins does Keplr wallet support?

        Keplr Wallet is a handy tool for easily trading different coins and tokens in the Cosmos ecosystem. It supports various assets like Cosmos (ATOM), Terra USD, Sentinel, Osmosis, Kava, Juno, and much more.

        Can you use Keplr on mobile?

        Yes, Keplr wallet can be used on mobile devices including Apple iOS and Android. The wallet also supports browser extension and web applications.

        Does Keplr wallet support Bitcoin?

        No, Keplr wallet is exclusive to the Cosmos network and does not support non-IBC coins like Bitcoin or Ethereum.

        How do I connect my Ledger to Keplr?

        Keplr wallet supports Ledger hardware wallets. You can add extra protection to your Keplr wallet by integrating it with Ledger Nano X/S. This provides an additional layer of security for managing and accessing your crypto assets.

        What is Keplr used for?

        Keplr is a web3 wallet for the Cosmos blockchain. It lets you safely keep track of and control your cryptocurrency. With Keplr, you can manage and stake tokens, vote on governance decisions, use decentralized apps (dApps), and connnect with mobile accounts.

        Is Keplr wallet open source?

        Yes, Keplr wallet is open source. Being an open-source browser extension wallet, it undergoes third-party audits, demonstrating a commitment to transparency and accountability.

        How do I download Keplr extensions?

        To download Keplr extensions, you can visit your browser’s app store (e.g., Chrome store) and search for “Keplr.” Once found, add the extension to your browser. For example, in Chrome, you can add the extension, and the Keplr icon will appear in the top-right corner.

        How do I transfer from Keplr to Osmosis?

        To transfer from Keplr to Osmosis, you can use the wallet’s cross-chain functionality. Switch to the Osmosis network and use the assets tab to facilitate cross-chain transfers.

        Trusted

        Disclaimer

        Alle informatie op onze website wordt te goeder trouw en uitsluitend voor algemene informatiedoeleinden gepubliceerd. Elke actie die de lezer onderneemt op basis van de informatie op onze website is strikt op eigen risico.

        Een gids voor Keplr Wallet: De Cosmos Wallet van uw keuze (2024)

        References

        Top Articles
        Latest Posts
        Article information

        Author: Allyn Kozey

        Last Updated:

        Views: 5671

        Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

        Reviews: 94% of readers found this page helpful

        Author information

        Name: Allyn Kozey

        Birthday: 1993-12-21

        Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

        Phone: +2456904400762

        Job: Investor Administrator

        Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

        Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.