Maxime Michaux optimaliseert zijn beheer met KineQuick | Corilus (2024)

Fysiotherapeut Maxime Michaux gebruikt al 10 jaar KineQuick om het beheer van zijn praktijk te optimaliseren en zich te concentreren op zijn patiënten. Door deze intuïtieve en gebruiksvriendelijke software op zijn smartphone en pc te gebruiken, heeft hij onmiddellijk toegang tot al zijn dossiers, verbetert hij zijn productiviteit en financieel beheer en vermindert hij zijn administratieve taken.

Maximerichtte het Médélite centrumin Namen op in 2011. Met een team van 12 fysiotherapeuten die een reeks revalidatiediensten aanbieden, beschikt het centrum ook overartsen , psychologen, diëtisten, enz.Maxime iseen fervent padelspeler en geeft de voorkeur aan menselijk contact met zijn patiënten door consulten thuis en op kantoor te combineren. Hij brengtook graag tijd door met zijn vrouw en 4 kinderen, een welkome balans in zijn veeleisende professionele leven.

Naar een efficiëntere praktijk

In de afgelopen 26 jaar heeft Maxime een ongelooflijke professionele ontwikkeling doorgemaakt, van een kleine individuele praktijk naar een multidisciplinair team binnen een modern medisch centrum. Zijn prioriteit? Zich concentreren op zijn patiënten: "De administratieve kant van ons beroep kan snel tijdrovend worden", benadrukt hij. "Met KineQuick heb ik een effectieve oplossing gevonden om mijn agenda te optimaliseren en ervoor te zorgen dat mijn aanpak gericht is op het luisteren naar mijn patiënten .

"Het installeren van de software op mijn pc en het activeren van de KineQuick app Connect op mijn smartphone heeft mijn professionele leven veel gemakkelijker gemaakt. Het is ideaal om op elk moment van de dag toegang te hebben tot al mijn bestanden, zelfs als ik onderweg ben. En als je met meerdere fysiotherapeuten werkt, is het gemakkelijk om informatie te delen. Voordat ik dit programma gebruikte, moest ik al mijn gegevensin fysieke bestanden bewaren.Nu is alles online en overal toegankelijk, 24/7.

De K-meter? Een must-have!

Maxime is vooral tevreden over KineQuick vanwege de eenvoud en efficiëntie. Hij wijst erop dat deze intuïtieve , gebruiksvriendelijke software hem "veel tijd laat besparen tijdens de werkdag". Hij waardeert vooral de onmiddellijke weergave van essentiële patiëntinformatie in één tabblad. "Alle gegevens, codes,artsen,Inami-nummers,enz .zijnal ingevoerd. Om een zorgcertificaatte versturen ,hoef jemaar een paar vakjes aan te vinken.

De andere functiesdiehij het meest gebruikt? De teller van het aantal sessies per pathologie !" Voor een kinesitherapeut is het essentieel om het aantal sessies voorgeschreven door de arts nauwgezet na te leven om de terugbetaling van zijn diensten door de mutualiteit te garanderen . Deze indicator geeft me een nauwkeurig overzicht van mijn vooruitgang voor elke patiënt, met het aantal reeds uitgevoerde sessies en de resterende sessies.Super praktisch !

"Voor een optimaal beheer van de praktijk heb ik al mijn collega's gevraagd omKineQuick tegebruiken ."

Maxime Michaux - fysiotherapeut

Cloud opslag: een verademing!

"KineQuick heeft het beheer van mijn praktijk aanzienlijk vereenvoudigd , zozeer zelfs dat ik al mijn collega's vraag om mijn softwareover te nemen. Dankzij een gemeenschappelijke database die wordt beheerd door mijn secretaresse Nathalie, zijn de meesten van ons gegroepeerd onder één tabblad, zodat er geen overbodige gegevens hoeven te worden ingevoerd.Deze functie maakt het gemakkelijker vooreen andere fysiotherapeut omvoormijn patiënten te zorgen als ikafwezig ben, waardoor een soepele continuïteit van de zorg wordt gewaarborgd. Bovendien wordik in realtime geïnformeerd over allezorg die ik heb verleend, waardoor het risico op codeerfouten en complicaties met onderlinge verzekeringsmaatschappijen wordt beperkt.

Doorde software in de cloud op te slaan, neemt Maxime bovendien een extra verantwoordelijkheid uit handen. "Met het oude systeem moest ik elke twee weken een back-up plannen, maar was ik nog steeds verantwoordelijk voor alle patiëntgegevens die op mijn computer waren opgeslagen.Met de toename van hacken op medisch gebied ben ik opgelucht dat ik me daar geen zorgen meer over hoef te maken. Bovendien worden de regels van de RGPD steeds strenger, en het is belangrijk om daaraan te voldoen. "

" Veilige en vereenvoudigde betaling is de sleutel tot een bevredigende klantervaring."

Maxime Michaux - fysiotherapeut

Betalingen steeds eenvoudiger

Het optimaliseren van het facturatieproces heeft ook geholpen om de praktijk teverbeteren ."Vroeger kostte het me uren om facturen te beheren, en vaak ging er onderweg geld verloren. Ik herinner me dat ik 's avonds voor de vakantie de boekhouding controleerde, soms tot één uur 's nachts, cijfers overtypend met de stress van mogelijke fouten. Vandaag de dag, als ik samen met mijn secretaresse mijn maandoverzichten genereer, is alles in 2 of 3 uur gecontroleerd.

We hebben zelfs een QR-code geïntegreerd op elk certificaat om de betaling voor zorg te vereenvoudigen en de ervaring voor onze patiënten te verbeteren. In de nabije toekomst implementeren we het CODA-systeem, dat snelle en veilige transacties mogelijk maakt door bankrekeningen te synchroniseren met KineQuick. Ideaal voor het automatiseren van betalingen!

Software in constante evolutie

Een bug? Een specifieke aanpassing? De helpdesk van KineQuickreageert altijd snel . Maxime: "Hun medewerkers lossen niet alleen onze problemen op, maar leggen ons ook uit hoe we die in de toekomst zelf kunnen oplossen. Bovendien is hun beschikbaarheid voorbeeldig: als we een technisch probleem hebben, aarzelen ze niet om naar ons toe te komen.

Maarondanks de inspanningen om zijn praktijk te digitaliseren, betreurt Maximehet dat zijn sector nog steeds grotendeels op papier werkt: "Op dit moment moeten fysiotherapeuten hun vergoedingsaanvragen per post naar de mutualiteitensturen , wat paradoxaal lijkt. Ik kan niet wachten op de door de overheid beloofde integratie vaneAttest eneFact!Gelukkig isKineQuickeen softwarepakket dat kan evolueren en zich gemakkelijk kanaanpassen aan de nieuwe digitale mogelijkheden.

Wil je ook meer tijd besteden aan je patiënten en minder aan administratie?

Volg Maxime en zijn team en kies voor KineQuick. Maak kennis met ons of boek een demonstratie. Als je je registreert via Maxime's unieke link, ontvang je 10% korting op de basisprijs voor 1 jaar.

Maxime Michaux optimaliseert zijn beheer met KineQuick | Corilus (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated:

Views: 5673

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.